Business
intelligence.
Om de data interpretatie-klaar te maken, analyseren we de data met de formuletaal DAX, visualiseren we de data-analyses op dashboards met PowerBI en stellen we de dashboards beschikbaar via Microsoft SharePoint. Vervolgens koppelen we gebruikers aan dashboards op basis van informatiebehoefte, zoals
Omzet Dashboards voor bedrijfsleiders:
-
Wat is de omzet?
-
Hoe verhoudt de omzet zich ten opzichte van de streefwaarde?
-
Wat is de invloed van het aantal gasten op de omzet? En op welke weekdagen en dagdelen is de impact van het aantal gasten het hoogst?
-
Wat is de invloed van de gemiddelde besteding op de omzet? En op welke weekdagen en dagdelen is de impact van de besteding het hoogst?
-
Wat gebeurt er met de besteding op de drukke momenten?
-
Wat gebeurt er met de besteding op de rustige momenten?
-
Welke productgroepen en producten zorgen voor een toename van de gemiddelde besteding? En hoe kan ik een verdere stijging van de besteding stimuleren?
-
Welke productgroepen en producten zorgen voor een afname van de gemiddelde besteding? En hoe kan ik een verdere daling van de besteding voorkomen?
Personeel Dashboards voor HR en bedrijfsleiders:
-
Wat is het loonkostenpercentage?
-
Hoe verhoudt het loonkostenpercentage zich ten opzichte van de streefwaarde?
-
Hoe beïnvloedt de omzet het loonkostenpercentage? En op welke weekdagen en dagdelen is de impact van de omzet het hoogst?
-
Hoe beïnvloeden de loonkosten het loonkostenpercentage? En op welke weekdagen en dagdelen is de impact van de loonkosten het hoogst?
-
Welke afdelingen en shifts zorgen voor een toename van de loonkosten? En is de toename te wijten aan een hoger aantal gewerkte uren of hogere uurlonen?
-
Welke afdelingen en shifts zorgen voor een afname van de loonkosten? En is de afname te danken aan een lager aantal gewerkte uren of langere uurlonen?
-
Wat is de productiviteit van de bediening? En hoe kan ik de productiviteit van de bediening verhogen?
-
Wat is de productiviteit van de keuken? En hoe kan ik de productiviteit van de keuken verhogen?
Inkoop Dashboards voor F&B, bedrijfsleiders en chef-koks:
-
Wat is het inkoopkostenpercentage?
-
Hoe verhoudt het inkoopkostenpercentage zich ten opzichte van de streefwaarde?
-
Hoe beïnvloedt de omzet het inkoopkostenpercentage?
-
Hoe beïnvloeden de inkoopkosten het inkoopkostenpercentage?
-
Wat zijn de verwachte inkoopkosten?
-
Wat zijn de werkelijke inkoopkosten?
-
Bij welke ingrediënten is de werkelijke inkoop groter dan de verwachte inkoop?
-
Bij welke ingrediënten is de verwachte inkoop groter dan de werkelijke inkoop?
Financiële Dashboards voor directie en franchisenemers:
-
Loopt de omzet volgens planning?
-
Blijven de bedrijfskosten binnen de begroting?
-
Zijn de opbrengsten en kosten gestegen of gedaald ten opzichte van vorig boekjaar?
-
Ontwikkelt de nettowinst zich goed? En wat zijn de opbrensten en kosten van mijn bedrijf?
-
Ontwikkelt het eigen vermogen zich goed? En hoeveel bezittingen en schulden heb ik?
-
Ontwikkelt de cashflow zich goed? En wat zijn de geldstromen van mijn bedrijf?
Plan een afspraak in en vertel ons welke informatiebehoefte jij hebt!