top of page

Business
intelligence.

Om de data interpretatie-klaar te maken, analyseren we de data met de formuletaal DAX, visualiseren we de data-analyses op dashboards met PowerBI en stellen we de dashboards beschikbaar via Microsoft SharePoint. Vervolgens koppelen we gebruikers aan dashboards op basis van informatiebehoefte, zoals

Omzet Dashboards voor bedrijfsleiders:

  • Wat is de omzet?

  • Hoe verhoudt de omzet zich ten opzichte van de streefwaarde?

  • Wat is de invloed van het aantal gasten op de omzet? En op welke weekdagen en dagdelen is de impact van het aantal gasten het hoogst?

  • Wat is de invloed van de gemiddelde besteding op de omzet? En op welke weekdagen en dagdelen is de impact van de besteding het hoogst?

  • Wat gebeurt er met de besteding op de drukke momenten?

  • Wat gebeurt er met de besteding op de rustige momenten?

  • Welke productgroepen en producten zorgen voor een toename van de gemiddelde besteding? En hoe kan ik een verdere stijging van de besteding stimuleren?

  • Welke productgroepen en producten zorgen voor een afname van de gemiddelde besteding? En hoe kan ik een verdere daling van de besteding voorkomen?

Personeel Dashboards voor HR en bedrijfsleiders:

  • Wat is het loonkostenpercentage?

  • Hoe verhoudt het loonkostenpercentage zich ten opzichte van de streefwaarde?

  • Hoe beïnvloedt de omzet het loonkostenpercentage? En op welke weekdagen en dagdelen is de impact van de omzet het hoogst?

  • Hoe beïnvloeden de loonkosten het loonkostenpercentage? En op welke weekdagen en dagdelen is de impact van de loonkosten het hoogst?

  • Welke afdelingen en shifts zorgen voor een toename van de loonkosten? En is de toename te wijten aan een hoger aantal gewerkte uren of hogere uurlonen?

  • Welke afdelingen en shifts zorgen voor een afname van de loonkosten? En is de afname te danken aan een lager aantal gewerkte uren of langere uurlonen?

 

  • Wat is de productiviteit van de bediening? En hoe kan ik de productiviteit van de bediening verhogen?

  • Wat is de productiviteit van de keuken? En hoe kan ik de productiviteit van de keuken verhogen?

Inkoop Dashboards voor F&B, bedrijfsleiders en chef-koks:

  • Wat is het inkoopkostenpercentage?

  • Hoe verhoudt het inkoopkostenpercentage zich ten opzichte van de streefwaarde?

  • Hoe beïnvloedt de omzet het inkoopkostenpercentage?

  • Hoe beïnvloeden de inkoopkosten het inkoopkostenpercentage?

  • Wat zijn de verwachte inkoopkosten?

  • Wat zijn de werkelijke inkoopkosten?

  • Bij welke ingrediënten is de werkelijke inkoop groter dan de verwachte inkoop?

  • Bij welke ingrediënten is de verwachte inkoop groter dan de werkelijke inkoop?

 

Financiële Dashboards voor directie en franchisenemers:

  • Loopt de omzet volgens planning?

  • Blijven de bedrijfskosten binnen de begroting?

  • Zijn de opbrengsten en kosten gestegen of gedaald ten opzichte van vorig boekjaar?

  • Ontwikkelt de nettowinst zich goed? En wat zijn de opbrensten en kosten van mijn bedrijf?

  • Ontwikkelt het eigen vermogen zich goed? En hoeveel bezittingen en schulden heb ik?

  • Ontwikkelt de cashflow zich goed? En wat zijn de geldstromen van mijn bedrijf?

Plan een afspraak in en vertel ons welke informatiebehoefte jij hebt!  

Vragen over business intelligence? Laat je gegevens achter!

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

bottom of page