top of page

Data
warehouse.

Om de data klaar te maken voor analyse, zetten we de gevalideerde data om naar een datamodel. Het datamodel bestaat uit feiten en dimensies.  

Feiten hebben betrekking op gebeurtenissen:  

  • Een bedieningsmedewerker voert bestellingen in de kassa. 

  • Een bedrijfsleider accordeert gewerkte uren in het planningsysteem. 

  • Een chef bestelt ingrediënten via een bestelapp. 

Dimensies geven betekenis aan de feiten:  

  • De bestelde producten hebben een verkoopprijs, horen bij één productgroep en zijn op een bepaald tijdstip besteld. 

  • De geaccordeerde uren hebben een uurloon, horen bij één medewerker en zijn tussen bepaalde tijdstippen gewerkt. 

  • De bestelde ingrediënten hebben een inkoopprijs, horen bij één of meerdere recepten en zijn tussen bepaalde tijdstippen geleverd. 

 

Het datamodel structureert en integreert data uit verschillende systemen en bepaalt hiermee welke verbanden gelegd kunnen worden:

  • Om het rendement per medewerker in kaart te brengen, koppelen we de      omzet per medewerker uit de kassa software aan de loonkosten per medewerker uit de personeelsplanning software.  

  • Om het verschil tussen de theoretische en werkelijke inkoopkosten in kaart te brengen, koppelen we recepturen uit de keukenmanagement software aan verkochte producten uit de kassa software, ingekochte ingrediënten uit de ERP software van leveranciers en getelde ingrediënten uit de keukenmanagement software.    

 

Is jouw horecabedrijf ook gestaag aan het groeien? Komen er regelmatig nieuwe locaties of concepten bij? Wordt er regelmatig nieuwe kassa, bestel, personeelsplanning, keuken, review of reserveringssoftware geïmplementeerd?  

Grote kans dat jouw informatievoorziening, vaak bestaande uit Excelmodellen, deze groei niet bij kan benen.  

Onze horeca-specifieke datamodellen schalen met je organisatie mee en stellen je in staat om krachtige, integrale analyses te maken van je bedrijfsvoering. Zo krijg je diepgaand inzicht in alle aspecten van je business en ontdek je de drijvers achter je omzet, personeel- en inkoopcijfers.

 

Plan dan nu een afspraak in en vertel ons welke softwarepakketten je gebruikt en welke stuurinformatie je hieruit wilt verkrijgen! 

Vragen over de data warehouse? Laat je gegevens achter!

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

bottom of page